Biografie Coco-ensemble

COCO COLLECTIEF

Het Coco Collectief bestaat uit de sopranen Wendeline van Houten, Merlijn Runia, Jannelieke Schmidt, Nikki Treurniet, Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij allen studeerden en Maurice docent is.

Het collectief zingt gevarieerd liedrepertoire in eigen arrangementen; van Brahms tot Cage, Piazzolla en het speciaal voor hen gearrangeerde ‘Bangalore’ van Rembrandt Frerichs. De arrangementen zijn gemaakt door Maurice Lammerts van Bueren en Jannelieke Schmidt.

Het ensemble geeft regelmatig recitals, stond o.a. in het Concertgebouw en was te horen op Radio 4 in de ‘Spiegelzaal’, ‘Podium op zaterdagavond’ en in ‘Opium op 4’. Ook waren zij verschillende keren te zien op Brava TV.

In de winter van 2016 gaat hun nieuwe voorstelling “Winterreise” in première. Het Coco Collectief zal dan de Winterreise van Franz Schubert zingen in een regie van Marc Pantus. De arrangementen zijn van Maurice Lammerts van Bueren.

Coco 2