Concert 26 december 2017: Kerstmatinee Oneiros Ensemble

Op tweede Kerstdag was er zoals elk jaar een matinee in de Maartenskerk in Doorn.
Wat mij eerst even van het hart moet, is, dat iedereen weliswaar zo langzamerhand weet, dat wij – zeer tegen onze zin – met deze serie moeten stoppen wegens te weinig bezoekers bij onze concerten, verergerd door de zeer karig geworden subsidie. Deze keer was de kerk buitengewoon goed gevuld was. Dit feit heeft de Stichting Muziek in de Maartenskerk zeer verheugd. Het was als vanouds!

Zoals U misschien gezien hebt is ons “laatste concert” op 17 maart 2018. Dan zal het Hexagon Ensemble ons verblijden met het programma “Beethoven en Bewonderaars”.

Bij het concert van tweede Kerstdag hebben wij genoten van een muziekmiddag gegeven door het Oneiros Ensemble, dwz. een deel van het ensemble, dat ook uit 10 musici kan bestaan, te weten Annemieke IJzerman op harp, Karin Leutscher fluit en Adraan Breunis met altviool. Een bijzondere combinatie van instrumenten.

Voor de pauze speelden zij Carl Philip Emanuel Bach (zoon van….), een solo voor fluit en het prachtige trio van Claude Debussy. Na de pauze liet Annemieke IJzerman de fantasie over “de Moldau” horen, wat werkelijk prachtig was en gespeeld werd.
Daarna Elegie van Glazunov voor altviool en harp.
Als laatste speelden zij de Roemeense Volksdansen van Bela Bartok, wat een vrolijk en rijk einde aan het concert maakte.

Het Oneiros Ensemble werd opgericht in 2011 door violist Johan Olof en harpiste Liesbeth Vreeburg. Het ensemble bestaat uit jonge en ambitieuze musici. Zeer hoorbaar was, dat zij met veel plezier en musicaliteit hun programma aan ons lieten horen.

Wij als Stichting Muziek in de Maartenskerk wensen U allen een Gelukkig en Gezond Nieuwjaar toe.

Wij zien U graag terug op 17 maart 2018