Concert 6 maart 2016: Combattimento

Afgelopen zaterdag was er weer een schitterend concert in de Maartenskerk. Uitgevoerd werd een concert door het Combattimento met als titel “Kerken, Kroegen en Kastelen”.

Het programma bestond uit muziek van componisten uit de Hoog-Barok, waaronder verschillende dubbelconcerten van o.a. Vivaldi en Bach.
Het gezelschap speelde met enorme inzet en enthousiasme, bovendien was de stemvoering prachtig helder en doorzichtig.

De musicoloog/clavecinist vertelde aan het begin van elk stuk erg leuk en goed verstaanbaar over de compositie. Zowel over de componist als over het moment in diens leven, waarop hij het concert geschreven had. Hij vertelde ook in hoeverre deze vernieuwend was en door wie hij be├»nvloed werd. Zo was Bach een enorm bewonderaar van Vivaldi en heeft hij thema’s uit diens werk gebruikt om die zelf uit te werken tot een gloednieuw concert.

Dit alles in de geweldige ambiance van de zeer goed gevulde Maartenskerk maakte dat het concert buitengewoon interessant was. Het publiek was dan ook zeer enthousiast.

VC4B2690

VC4B2695