Doelstelling

Doelstelling van Stichting Muziek in de Maartenskerk is het organiseren van klassieke kamermuziekconcerten voor het gehele gebied van de Utrechtse Heuvelrug in de Maartenskerk in Doorn.

De Stichting beoogt  – bestaande en potentiële  – liefhebbers van kamermuziek in de eigen regio te laten genieten van muziek op hoog niveau en voor een redelijke prijs.

mmk3Muziek in de Maartenskerk heeft jarenlang nauwe contacten met het Koninklijk Concertgebouworkest gehad om jaarlijks één of meer concerten aan te bieden die geprogrammeerd en uitgevoerd worden door ervaren KCO-musici. Tegenwoordig worden ook andere bekende en wat minder bekende musici gecontracteerd.
Ook onderneemt de Stichting activiteiten om belangstelling voor klassieke muziek onder jongeren te bevorderen.

Er worden jaarlijks vijf tot zeven concerten georganiseerd.