Het Strijkkwartet

Zaterdag 5 maart 2106rubenskwartet2

Rubens Quartet
m.m.v. Godfried Hoogeveen

Ieder seizoen is een strijkkwartet te gast in de Maartenskerk
en dat is dit keer het Rubens Quartet met gastspeler cellist Godfried Hoogeveen. Met, haast vanzelfsprekend, onder meer Schuberts Strijkkwintet. Dit zal een memorabel concert worden, omdat het Rubens Quartet na dit seizoen stopt met optreden.

Het Rubens Quartet – van origine Nederlands/Amerikaans/Israëlisch – heeft zich sinds de oprichting in 2000 ontwikkeld tot een van de meest voor­aan­staande strijkkwartetten van Nederland.
Het kwartet, opgeleid in de rijke Europese strijkkwartet ­cultuur, verbindt de rijkdom van het bekende met de vernieuwende kracht van het onbekende, immer met artistieke diepgang als uitgangsbasis.
Het kwartet heeft inmiddels een grote naam verkregen in binnen- en buitenland en wordt geroemd om zijn warme toonvorming, gepassioneerde uitvoering, fijn gestileerde nuances in klank en dynamiek en een schier volmaakt samenspel.

Godfried HoogeveenDe leden van het Rubens Quartet hebben besloten dat het kwartet – na een prachtige en intensieve internationale carrière van zestien jaar – aan het eind van het seizoen 2015/16 zal ophouden te bestaan. Steeds toenemende activiteiten op andere muzikale terreinen bieden de musici interessante nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Het seizoen 2015-2016 zal dan ook geheel in het teken van afscheidsconcerten staan, waarbij de Maartenskerk in Doorn niet ontbreekt. Voor een aantal van de afscheidsconcerten is een samenwerking aangegaan met Godfried Hoogeveen, voormalige aanvoerder cello van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Sarah Kapustin – (viool), Tali Goldberg – (viool), Roeland Jagers – (altviool), Joachim Eijlander – (cello) gaan samen met Godfried Hoogeveen het wonderbaarlijke Schubert cellokwintet en het Arensky kwartet voor viool, altviool en twee cello’s spelen.