Kerken, Kroegen en Kastelen

Zaterdag 6 februari 2016

Combattimento

Combattimento komt wederom optreden op zaterdag 6 februari 2016. Laat u meevoeren, terug naar de sfeer van kerken, kroegen en kastelen in de 17e en 18e eeuw met heerlijke muziek van Purcell, Marini, Biber, Schmelzer, Telemann en Goldberg. Een typisch Combattimento-programma met bekende en onbekende pareltjes uit de barokmuziek.

Na hun succesvolle optreden in Doorn met “Flow My Tears” komt het vooraanstaande Nederlandse barokensemble Combattimento graag terug in Doorn.

Het programma Kerken, Kroegen en Kastelen brengt korte meesterwerkjes, smakelijke amuses, zoals die ook in de 17e en 18e eeuw klonken. In kroegen moest het vooral volks, vrolijk en  virtuoos klinken en in de kastelen gestileerd. Ook in de kerk werd er soms gewoon dansmuziek gespeeld, alleen werd er een ‘beschaafdere’ Italiaanse titel boven gezet die meer het karakter aangaf dan de naam van de dans. In een kleine  en zo nu en dan zelfs ‘gipsy-achtig’ klinkende bezetting speelt Combattimento bekende én onbekende pareltjes van componisten als Biber, Goldberg, Schmelzer en Telemann. Het programma is dankzij de folkloristische elementen bijzonder toegankelijk.

combattimento