Bombay Bazaar

Zaterdag 26 december 2015    Kerstmatineematangi kwartet
Matangi Kwartet

De Kerstmatinee op 2e Kerstdag 2015 zal heel bijzonder worden, want het Matangi Kwartet gaat een  dan nog fonkelnieuw werk uitvoeren van onze Doornse componist Jacob ter Veldhuis. Wij zijn er trots op dat er een wereldpremière van Jacob TV in de Maartenskerk wordt uitgevoerd, dat door de componist zelf wordt ingeleid!

Het Matangi Quartet is opgericht in 1999 tijdens de studie van de leden aan het Conservatorium in Den Haag en Rotterdam. De musici studeerden vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz. Daarna werden ze twee jaar intensief begeleid door Henk Guittart.
Het Matangi Quartet is een vaste bespeler van de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Het programma Masala is een magische ontmoeting tussen de klassieke tradities van India en muziek van het Westen. Samen met tabla speler Heiko Dijker en Indiase violiste Lenneke van Staalen gaan de Matangi’s op zoek naar hun muzikale grenzen.
Centraal staat de eigenzinnige muziek van Doornse componist Jacob Ter Veldhuis. Het prachtige 1e deel van zijn derde strijkkwartet ‘There must be some way out of here’ en  Raga staan op het programma.

Jacob TV