Programma 2018

Merel Vercammen-viool
Irene Enzlin – cello

Merlijn Kerkhof – spreker

Johann Sebastian Bach is één van de meest geliefde componisten ooit. Maar wie was hij? En wat maakt zijn muziek zo bijzonder? In een interactieve voorstelling proberen violiste Merel Vercammen en celliste Irene Enzlin deze vragen te beantwoorden. Dit doen zij samen met Merlijn Kerkhof, auteur van de bestseller “Alles begint bij Bach”. Merel en Irene spelen delen uit Bachs muziek voor cello en viool — solo én samen. Ook latere componisten die door Bach zijn beïnvloed komen aan bod. Merlijn is daarbij de gids door de muziekgeschiedenis.

WERKEN (onder voorbehoud)
J.S. Bach – Selectie uit tweestemmige inventies
J.S. Bach – Canon
J.S. Bach – Sarabande uit Partita in d klein (viool solo)
M. Ravel – uit Duo voor viool en cello: I. Allegro, II. Très vif
G. Enescu – Sarabande after J.S. Bach (viool solo)
G. Sollima – Alone (cello solo)
O. van Geel – Perpetumobile
Händel-Halvorsen – Passacaglia

Merlijn Kerkhof had met zijn boek één hoofddoel: de lezer aan het luisteren krijgen
Alles begint bij Bach is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht.
Merlijn Kerkhof wil de luisteraar enthousiasmeren en dat kan hij als haast geen ander.

Merlijn Kerkhof

Merel Vercammen